Köpstaden.se
Logo varumärke Hinza

Väska Hög Hinza Grå Med Cykelfäste

Väska tillverkad av återvunnen plast i en något högre modell samt lite hårdare än den klassiska Hinza väskan. Läs mer

429:-

Lagervara för omgående leverans

  • Fraktfritt över 599 kr, annars 49 - 69 kr
  • Klarna Checkout och snabbkassa
  • Öppet köp 60 dagar
  • Beställ före kl 13 så skickar vi samma dag.
Beskrivning

Väska tillverkad av återvunnen plast, i en något högre modell samt lite hårdare än den klassiska Hinza väskan. Väskan tillverkas i Sverige & har så gjorts sedan 50-talet då den kallades Perstorpskassen. Den var omtyckt i de svenska hemmen och användes ofta till att bära hem matvaror i. Nu har den återigen blivit mycket populär & kan användas som strandväska, shoppingväska, till barnens leksaker, planteringsväska mm. Väskan är stabil & stadig & har en lång hållbarhet. Väskan är tllverkad av återvunnen plast. Genom att återanvända plast sparar vi energi och jordens resurser samtidigt som vi undviker onödiga koldioxidutsläpp.
Handtagen är av bioplast från sockerrör som är en förnyelsebar råvara.

Väskan har krokar på ena långsidan som gör att du kan fästa väskan på cykelns pakethållare och får på så vis en praktisk cykelkorg som går att ta av och på.
Väskan rymmer 14 liter /14 kg. Avståndet mellan krokarnas yttre kanter är 21 cm och själva krokarna är 2 cm breda.

Tips: Vinkla gärna väskan något och öppna samtidigt upp krokarna för att smidigare ta av och på väskan från pakethållaren.

Mått: 30 x 33.5 cm.
Höjd med handtag: 46.5 cm.

Egenskaper

Varumärke: Hinza
EAN: 7350059260911
Lev. artikelnummer: 091
Vikt: 688 g

Om varumärket

Hinzaväskor är en svensk klassiker som har producerats sedan 1950-talet av Perstorp AB. Väskan hade på den tiden namnet "Shoppingbag 329" och designades av Curt Christoperson. När matbutiker började dela ut gratiskassar slutade Perstorpsväskan att tillverkas.

Karin Bachstätter, barnbarns barn till grundaren av Perstorp AB, återupptog produktionen av väskan tillsammans med sina föräldrar i början på 2000-talet men då under namnet Hinza. Namnet kommer från Perstorp AB:s tidigare VD-bostad som heter Hinza Lycka där Hinza numera har sitt kontor.

Väskor från Hinza är de mest mångsidiga väskor man kan tänka sig. Väskan får bland annat att använda som shoppingväska, handväska, picknickorg, strandväska eller bara till vanlig förvaring. Den lilla väskan passar också till cykelkorgen. Numera finns det även flera populära tillbehör såsom kylväska, innerväska, överdrag och multi-Handväska.

Hinzaväskan med sina karaktäristiska ränder på långsidorna är gjord av plast och tillverkas i Sverige. Den har svensk design med en klassisk stilren form.

Logo varumärke Hinza