Köpstaden.se
Logo varumärke Hinza

Väska Liten Hinza Mörkgrön - Green Plastic

Hinzaväskan tillverkas i Sverige av grön plast från den förnyelsebara råvaran sockerrör. Läs mer

299:-

Lagervara för omgående leverans

  • Fraktfritt över 599 kr, annars 49 - 69 kr
  • Klarna Checkout och snabbkassa
  • Öppet köp 60 dagar
  • Beställ före kl 13 så skickar vi samma dag.
Beskrivning

De små Hinzaväskorna passar fint i cykelkorgen framför dig på cykeln där du har bra uppsikt över din väska. De utger även bra förvaring av lite mindre prylar t ex handarbete. Smidig att använda vid shopping, picknick eller varför inte fylla dem med is för kylda drycker till festen. De är utmärkta som ge-bort present med till exempel en blomma eller någon god dryck i.
Barnen kan använda dem som en liten väska med det allra viktigaste exempelvis nallen vid resor mm. Möjligheterna är oändliga!

Denna väska som är tillverkad i Sverige tillverkas av grön plast från den förnyelsebara råvaran sockerrör. En förnyelsebar råvara är en naturlig resurs som ständigt fylls på till skillnad från fossil råvara som det kan ta flera miljoner år att bilda, som till exempel olja.
Den är en mycket uppskattad present då den har en unik design med oändliga användningsområden. Hinzaväskan började att tillverkades redan på 50-talet men kallades då Perstorpskassen. Den var omtyckt i de svenska hemmen och användes ofta till att bära hem matvaror i.

Väskan är stabil & stadig & har en lång hållbarhet.

Mått: 32 x 15 cm. Höjd med handtag: 38,5 cm.

Egenskaper

Varumärke: Hinza
EAN: 7350059262557
Lev. artikelnummer: 255
Vikt: 414 g

Om varumärket

Hinzaväskor är en svensk klassiker som har producerats sedan 1950-talet av Perstorp AB. Väskan hade på den tiden namnet "Shoppingbag 329" och designades av Curt Christoperson. När matbutiker började dela ut gratiskassar slutade Perstorpsväskan att tillverkas.

Karin Bachstätter, barnbarns barn till grundaren av Perstorp AB, återupptog produktionen av väskan tillsammans med sina föräldrar i början på 2000-talet men då under namnet Hinza. Namnet kommer från Perstorp AB:s tidigare VD-bostad som heter Hinza Lycka där Hinza numera har sitt kontor.

Väskor från Hinza är de mest mångsidiga väskor man kan tänka sig. Väskan får bland annat att använda som shoppingväska, handväska, picknickorg, strandväska eller bara till vanlig förvaring. Den lilla väskan passar också till cykelkorgen. Numera finns det även flera populära tillbehör såsom kylväska, innerväska, överdrag och multi-Handväska.

Hinzaväskan med sina karaktäristiska ränder på långsidorna är gjord av plast och tillverkas i Sverige. Den har svensk design med en klassisk stilren form.

Logo varumärke Hinza